...כל המנחות (לעיל) הן מצה ולכן יש ללוש אותן ברציפות על מנת שלא יחמיצו. אין להשהות את הבצק ללא לישה יותר מ-18 דקות מעת תחילת האפיה. במיוחד יש להקפיד במנחת מחבת משום שאיננה מכוסה. לאחר ההכנה יש לחלק כל יחידה לארבעה רבעים, לצקת את שארית השמן על מנחת המרחשת או המחבת, להוסיף לכלי השרת קומץ לבונה ולהביאה לכהן. בשלב הבא מגיש הכהן את המנחה לקרן הדרומית-מערבית של המזבח, מניח את כלי השרת על הקרקע, קומץ מתוכו קומץ ממקום שהשמן מרובה (במנחות מחבת ומרחשת), מוסיף את כל גבישי הלבונה ומניח בכלי שרת. הכהן עולה בכבש למזבח, מולח את הקומץ ומקטירו. שאר המנחה מיועדת להיאכל בידי הכהנים באותו היום ועד חצות הלילה.